Koncert u župi

Koncert u župi

U župnoj pastoralnoj dvorani je u nedjelju 3. oktobra, u organizaciji Zajednice Hrvata Zemuna Ilija Okrugić, održan solistički koncert tradicionalne muzike dua „Zona graciozo“ pod nazivom „Muzika u večnosti“ – violina Ana-Marija Vučić i klavirska pratnja Sanja Knežević Gavrilović.

Ana-Marija Vučić rođena je 1986. godine, Glazbeno obrazovanje je stekla na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi Fern Rašković, kao diplomac postaje aktivni član simfonijskog orkestra RTS, te je nastupala sa najeminentnijim dirgentima i glazbenicima kao solista i član nekoliko kamernih orkestara. Radi kao pedagog u glazbenoj školi. Sanja Knežević Gavrilović rođena je 1985. godine, muzičko obrazovanje takođe je stekla na Fakultetu muzičke umetnosi u klasi Lidije Stanković. Dobitnica je brojnih nagrada u zemlji i inostranstvu od kojih se ističe prva nagrada na međunarodnom takmičenju „Pietra Ligure“ u Italiji 2001. godine, bavi se kamernom muzikom, sarađuje sa dečijim zborom kulturnog centra Beograda i radi kao glazbeni saradnik u glazbenoj školi.

Solistkinje su izvele djela Koste Manojlovića, Petra Nikolića Dušana Radića, Dvoržakovu humoresku, Leklerovu sonatu, treći violinski koncert u G-molu Fridriha Zajca i splet rumunskih narodnih igara Bele Bartoka.

Uz ljubitelje ozbiljne glazbe koncertu su nazočili i predstavnik veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu  gospodin Stjepan Glas i predstavnik Hrvatskog nacionalnog Vijeća gospodin Lazar Cvijin.

Pokrovitelji koncerta su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatsko nacionalno vijeće.