Zbor Sveta Cecilija

Zbor Sveta Cecilija je mješoviti župni zbor naše crkve.

Nema mnogo podataka o njemu iz prošlosti osim što se pominje u nekim zapisima s konca 19. stoljeća iz kojih se može zaključiti da je zbor bio prepoznatljiv u srijemskim župama pa i sve do Đakova gdje su pjevali samom biskupu. Može se zaključiti i da su u to doba pripadali tzv. Cecilijanskom pokretu koji je okupljao zborove, glazbenike, pjevače crkvene glazbe. U starim spisima se najčešće pominje vezano uz zapise o orguljama u crkvi, jer su uglavnom orguljaši bili i voditelji zbora.

U današnje vrijeme, zbor je vrlo aktivan, čini ga dvadesetak pjevača, vjernica i vjernika župe. I danas je prepoznatljiv diljem srijemske biskupije, jer osim pjevanja Misa nedjeljom i blagdanima u našoj župnoj crkvi gostuje na svječanostima i u drugim župama.

Svake jeseni zbor je domaćin na Ekumenskim susretima koje naša župa organizira, a njihov godišnji Božićni koncert je posebno omiljen među vjernicima.

Pojedini pjevači su i članovi zbora Odjek, zbora hrvatske zajednice u Zemunu sa kojim su pjevali diljem Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.